Boller/kanelboller (0.5 enhet per bolle)

Denne oppskriften gir 12 boller med ca 10mg Phe i hver bolle.

Ingredienser:

250g PKU-mel 37,5mg fenylalanin

2dl PKU-melk eller ris-melk* (2.5 dl desom man bruker FiberHusk) (20mg)

12g fersk gjær eller 4g tørrgjær (75mg)

ca. 2-3 ss sukker (0mg)

Bittelitt salt (0mg)

1/2 dl olje (evt. 50g smør) (0mg)

5g FiberHusk (0mg)

Kardemomme 1/4 ts (0mg)

* Rismelk: Denne kan kjøpes i vanlig helsekost. Velg den som inneholder 0,3 g protein per 100 g. NB IKKE Soyamelk

Fremgangsmåte:

Lag PKU-bollene som vanlig boller ved å varme opp melk og olje til 37 oC og løse opp gjæren. Ha så i det tørre. Forme boller ved hjelp av litt PKU-mel på vanlig måte. Røren kan også helles i munkjern eller i muffins former som først smøres med litt olje. Del oppskriften i 12 boller. Hev i 1 time helst med plast over. Stek ved 200 oC ca 20 min nederst i ovnen.

Variasjon: Kanelboller: Bruk litt mer mel. Klapp eller kevle deigen ut på en melet bakeplate til en firkant. Smør med smør og strø på sukker og kanel. Rull sammen og skjer i 12 skiver. Stekes som boller.