Chocolate Chip Cookies

(54 kaker, 1 kake = 8 mg phe)

Kjeksen vi bakte var ”chocolate chip cookies” – en oppskrift fra en av kokebøkene til den amerikanske erneæringsfysiologen Virgina Schuett. Kjeksene fikk en veldig fin, sprø konsistens, men smaken var kanskje litt ”voksen”. Jeg brukte veldig mørk sjokolade.

Ingredienser:

150 g myk margarin
100 g sukker
100 g brunt sukker
1 medium eggeplomme (15 g)
1 ts vanilje (sukker eller ekstrakt)
60 g sjokolade chips
240 g Loprofin melmix
½ ts bakepulver
½ ts salt

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 190ºC. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplomme og vanilje mens du rører godt. Bland i sjokoladebitene.

Bland melmix, bakepulver og salt. Tilsett det tørre til smørblandingen og bland. Først med skje og deretter hendene. Blandingen vil være ganske tørr og må knas til en leireaktig deig.

Rull ut små kaker (ca. 12 gram deig til hver) og trykk dem lett flate. Legges på bakepapir på plate, 16 kaker per plate

Stekes i 10-12 minutter. La dem avkjøles på kakerist

Merk. – det kan være lurt å testbake en kake først. Tilsett litt mer mel hvis den sprer seg for mye utover, og litt vann hvis den ikke sprer seg nok.