Eggehvitetopper

Oppskriften gir ca. 30 stk.

Ingredienser:

1 eggehvite  (ca 37 gram fra et middels stort egg, man regner 10,2 gram protein per 100 gram egg, det vil si: 7.3 enheter fra eggehviten)
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts hornsalt
1 ss potetmel

Fremgangsmåte:

Stivpisk eggehviten. Rør inn sukker, vaniljesukker, og hornsalt blandet med potetmel. Legges med skje på godt smurt plate/bakepapir. Stek 125 grader midt i varmluftsovn i 40 min.

Proteininnhold: Det er bare eggehviten som inneholder protein: En eggehvite veier ca 37 gram (middels stort egg). Det er 10,2 gram protein per 100 gram egg (Matvaretabellen.no) som tilsvarer 4.9 gram/enhet (=50/10.2). Dette betyr at det blir 7.3 enheter fra eggehviten (37 gram/4.9 gram per enhet. Det blir da: 0.2 enheter per eggehvitetopp. (7.3 enheter delt på 30 stk).