Enkel eplekake (fri)
Ingredienser:
125 g Margarin
90 g sukker
ca 6 ss vann
1 1/2 ts bakepulver
evt 1 ts vanilesukker
225 g PKU-mel
3-5 epler, helst faste syrlige typer
Eplemos: 6-8 ss
Sukker og kanel
Rør margarin og sukker hvitt og porøst. Rør inn vann og sikt i de øvrige ingrediensene. La deigen stå kaldt i ca 1 time, eller til dagen etter godt pakket i plast. Skrell eplene, fjern kjernehus osv. Skjær de i tynne skiver. Klem deigen ut i en vanlig rund form, men spar litt den. Klem den litt opp langs kantene. Smør rikelig med eplemos på bunnen. Dekk til med epler og strø over sukker og kanel. Lag gittermønster over kaken eller ha over noen deigklumper. Stek kaken i 30-40 min. ved ca 190 grader.