Bergensk fiskesuppe (uten fisk)

Dette blir en veldig god suppe som kan brukes til de med PKU, og som basis til fiskesuppe for resten av familien. Ta av en batch til den som har PKU og tilsett fisk (laks, torsk, reker) til resten, så har man middag til hele familien.

g protein/ 100 g % Phe g/enh Mengde gram Enh
Løk 1,1 3 % 76 1 hel 170 2,2
Sopp 3,6 3 % 23 5 stk 153 6,6
Gulrot 0,70 3 % 119 2 stk 133 1,1
Sellerirot 1,6 3 % 52 1 halv 239 4,6
Purre 1,6 3 % 52 10 cm 93 1,8
Smør 0,5 5 % 100 25 0,3
Vann 0 5 % 2 l 2000
Fiskebuljong 6 5 % 8 4 stk 40 4,8
Kremfløte 2,1 5 % 24 3 dl 277 11,6
Hvetemel 10,2 5 % 5 2ss 23 4,7
Smør 0,5 5 % 100 25 0,3
Lettmelk 3,5 5 % 14 150 10,5
Sukker 2 ts
Salt 1 ts
Dill, timian (etter smak)
Lauberblad 2-3 stk
Totalvekt: 3328 Total enh:
Etter koking/steking 3003 48,5
Per 100 g 1,6
Porsjon 150 2,4 enh

1.Kutt opp og fres alle grønnsakene i smør

2.Tilsett vann og kok opp, tilsett fløte og kok litt

3. Lag jevnning av smør og hvetemel og melk

4. Tilsett jevningen til suppa og rør godt ut

5. La koke fem min til den tykner litt

Kremfløten kan ersattes med matfløte om man synes den blir for fet.

En Excelfil med oppskriften kan lastes ned her: