Fransk løksuppe
Oppskrift for 2 personer: ca 30 minutter å lage.
Ingredienser:
300 g løk
1-2 ss olje
6 dl vann
1 buljongterning (enten grønnsak eller kylling/høns) (hvis mer smak ønskes, tilsett gjerne 2 stk!)
1 liter laurbærblad (kan droppes!)
0,5 ts timian
1 krm pepper
2 skiver brød (fria eller PKU brød)
Fremgangsmåte:
1) Skyll, rens og del opp løken
2) Varm oljen i en gryte, tilsett løk og rør den til den blir myk og blank.
3) Tilsett vann, buljongterning, laurbærblad og timian.
4) La suppen småkoke under lokk i ca. 15 min.
5) Tilsett pepper (Hvis man vil ha en litt mer spiss/sterk smak på suppen kan også chili være godt å tilsette!)
6) Rist brødskivene, kan serveres ved siden av med smør.
7) For de med ekstra toleranse for protein kan også kyllingfile stekes i små terninger og tilsettes i suppen, og/eller ost
Løk: proteininnhold per 100g er 1,1g, 300 g løk er da 6,5 enheter
Buljongterning: (Knorr Hønsebuljong) proteininnhold per 100g er 12g, en buljongterning (veier ca10 g) er da 2,5 enheter.