Fransk løksuppe

Oppskrift for 2 personer: ca 30 minutter å lage.

Ingredienser:

300 g løk
1-2 ss olje
6 dl vann
1 buljongterning (enten grønnsak eller kylling/høns) (hvis mer smak ønskes, tilsett gjerne 2 stk!)
1 liter laurbærblad (kan droppes!)
0,5 ts timian
1 krm pepper
2 skiver brød (fria eller PKU brød)

Fremgangsmåte:

1)     Skyll, rens og del opp løken
2)     Varm oljen i en gryte, tilsett løk og rør den til den blir myk og blank.
3)     Tilsett vann, buljongterning, laurbærblad og timian.
4)     La suppen småkoke under lokk i ca. 15 min.
5)     Tilsett pepper (Hvis man vil ha en litt mer spiss/sterk smak på suppen kan også chili være godt å tilsette!)
6)     Rist brødskivene, kan serveres ved siden av med smør.
7)     For de med ekstra toleranse for protein kan også kyllingfile stekes i små terninger og tilsettes i suppen, og/eller ost

Løk: proteininnhold per 100g er 1,1g, 300 g løk er da 6,5 enheter

Buljongterning: (Knorr Hønsebuljong) proteininnhold per 100g er 12g, en buljongterning (veier ca10 g) er da 2,5 enheter.