Grissini (brødstenger)
Denne oppskriften gir gode frie brødstenger som passer ypperlig til supper, salater, som kveldskos osv.
Man trenger:
– PKU-brød deig med FiberHusk (1 pakke Semper lav protein tilsatt ½ -1 ss FiberHusk).
– Oliven- eller sesamolje, eller annen aromatisk olje.
– Krydder, f.eks. paprika, kajennepepper, Provence krydder, karry, hvitløk, oregano.
– Salt tilsatt en knivsodd sukker (males veldig fint i en morter).
Samme dag som en baker det vanlige PKU brødet tas litt av deigen av og brødstenger lages slik:
– PKU-deig trilles til lillefingertykke stenger, som legges på en bakeplate.
– Bakeplaten med stengene settes i en kald ovn, som så settes på 200-225 °C (NB! Ikke hurtig oppvarming).
– La stengene heve og stekes gjennom. Når ovnen har fått den rette temperaturen (200-225 °C) er stengene lyn raskt gjennomstekte.
– Like før en mener at stengene er ferdig stekte skal de pensles et par ganger med en oljeblanding tilsatt salt og ønsket krydder. Blandingen skal være tykk og seig, ellers setter den seg ikke fast på stengene.
– Ute av ovnen legges de til avkjøling på en rist eller et kjøkkenpapir som trekker til seg fett. Stengene er deilige mens de er lunkne.
Phe innhold: fritt.