Kakemenn

Ingredienser:

2 dl vann eller Loprofinmelk/Prozero (regnes som fritt)

1 ss fiberhusk (1.5 g protein/100 gram, 0.5 enheter)

75 g smør/margarin (ca 0.8 enheter)
450 g proteinfritt mel (regnes som fritt)
1 ts hornsalt
200 g sukker

1 ts guargummi (kan kjøpes hos Allergimat)

 

Fremgangsmåte:

1. Bland melk og fiberhusk, la stå og svelle i ca 5 min

2. Smelt smør og avkjøl til romtemperatur

3. Bland hornsalt inn i ca. halvparten av melet

4. Tilsett guargummi til den andre halvparten av melet

5. Bland inn mel/hornsaltblandingen i det flytende

6. Tilsett resten av melblandingen til en fast deig.

7. Kjevle ut en bit av deigen om gangen til ca 3-4 mm tykkelse. Deigen sprekker opp lett og må håndteres forsiktig.

8. Stikk ut kaker av deigen med pepperkakeformer (gjerne formet som en mann/kone)

9. Stek på 175 grader i 8-9 min, følg med. Skal ikke bli brune.

10. Avkjøl på rist

Det blir totalt ca 800 gram ferdige stekte kaker som kan regnes som frie. Det blir ca 0.1 enhet per kake om man lager 16 kaker a 50 gram.