Kalle kanins gulrotrundstykker

(12 rundstykker = 31 mg phe/stk)

Ingredienser:

25 g fersk gjær
4 dl vann
2 ss olje
1 ss fiberhusk
1/2 ts salt eller gjerne urtesalt
100 g gulrot
25 g Finax grov melmix (viktig at det er Finax)
75 g grov rug
310 g Semper lavproten mel

Fremgangsmåte:

1. Smuldre gjæren
2. Tilsett lunkent vann, olje og fiberhusk. La svelle i min. 10 min
3. Riv gulroten fint. Ha i gulrot og grove meltyper. Bruk helst mixmaster.
4. Tilsett lavprotein melet i små prosjoner mens deigen arbeides kraftig.
5. Bruk 2 spiseskjeer og “klikk” rundstykker ned på bakepapir på plate. ( For helt nøyaktig phe innhold, vei deigen og regn ut vekt av hvert emne. Vei så opp hvert emne)
6. Heves i 45 minutter under bakehåndkle eller papir.
7. Stekes midt i ovnen ved 250°C  10- 12 minutter.
8. Avkjøles under håndkle.

 

Steking: 

200°C ca 5 min FØLG MED!