Lavprotein brød

Oppskriften gir 2 brød! (uten fenylalanin)

0,5 l vann
1/2 pk gjær
ca 25 g olje
1 ts salt
10 g Fiber Husk
500 kg PKU-mel

Varm vannet til ca 37 grader og løs opp gjæren i litt av væsken. Tilsett Fiber husk til resten av væsken. Tilsett videre oljen og saltet. Rør om et par ganger, la svelle litt. Ha gjæren i blandingen av Fiber husk, olje vann og salt rør om igjen. Tilsett så alt melet. Elt alt i kjøkkenmaskin elller lignende på middel hastighet i ca 4-5 minutter. Fordel deigen i 2 former. Sett de til heving på et lunt sted.

La det heve i ca 35-40 min. Et godt tips: det er lurt å være nøye med hevetiden så sett ovnen på 225 grader så den er klar i tide. Brødene stekes i 225 grader i 25-30 min på rist, nederste rille. Avkjøl brødene. Skjær de i skiver, legg mellomleggspapir i mellom skivene og frys brødene ned i poser.

En fin variasjon som ikke øker fenylalaninnivået noe av betydning: Tilsett ca 5-7 g linfrø og 5-7 g sesamfrø!