Lun fruktdessert med sjokolade

Denne oppskriften er inspirert av det Thailandske kjøkken og er en veldig god dessert! Oppskriften er tilpasset 4 personer.

Ingredienser:

4 av sesongens beste frukter f.eks jordbær, melon, kiwi og eple.
1/3 Bocca (ca 12 mg fenylalanin)
Marinade/ saus
3 dl vann
1 dl appelsinjuice eller annen juice
3 ss sukker
1 stjerneanis
1/1 – 1 vaniljestang

Fremgangsmåte:

Vann og juice blandes i en gryte. Del vanilijestangen og skrap ut frøene ha vanuiljefrø, stangen og stjerneanis i gryta. Alt gis et raskt oppkok. La det stå å trekke ca 15 min før vaniljestang enog stjerneanisen tas ut.

Del 4 av sesongens beste frukter i biter og rens og del dette i litt store biter. Fordel frukten i en ildfats form. Hell marinaden over og sett alt inn io ovnen på ca 200 grader i ca 3-5 min. Riv over ca 1/3 mørk Bocca like før servering! Bocca er en mørk sjokolade som kan kjøpes i de fleste vanlige butikker. Den innehodler lite fenylalanin! En hel sjokolade gir ca 1 1/2 enhet.

Det er godt med litt is eller krem ved siden av denne retten, men det er ikke nødvendig!