Medisterkaker

Medisterkaker eller “Nissekaker” som PKU-versjonen har blitt kjent som hos oss er godt til jul.

500 g kokt potet (10,8 enheter, 270 mgPhe)

280 g kokt lavprotein ris

350 g medisterfarse (9 gram protein/100 gram; 63 enheter, 1575 mg Phe)

0.5 ss potetmel

1/2 pakke loprofinmelk eller Prozero (125 ml), vann fungerer også fint

Kok og avkjøl potetene før medisterkakene skal lages. Potetene skrelles og rives fint på et råkostjern. Bland potet og medisterfarse, krydre gjerne med litt ingefær, muskat, salt og pepper. Form til små kaker og stek i stekepanne. Ca 50 gram farse gir ca 3 enheter per stk. Det blir da ca 25 medisterkaer. Det er også mulig å redusere størrelsen på kakene, noe som da gir færre enheter per kake. Det er mulig å øke mengde potet/kokt ris og redusere mengde farse for å få færre enheter per kake. Smaken av medisterdeigen er relativt kraftig, og kjennes godt selv når den blandes ut med mye potet og lavprotein ris