Pepperkakemuffins

18-20 stk. Disse muffinsene kan regnes frie (ca. 3 mg phe/ stk).

Kakene er gode med mye smak. De får en litt sprø skorpe alla ”Tosca”kake.  De kan fint fryses og er kjekke å ha på lur, da de går raskt å tine i mikro uten at de forringes. Muffinsene kan selvsagt også pyntes med glasur.  Hvis man synes det blir litt for mye kryddersmak går det fint å redusere mengden krydder.

Ingredienser

200 g sukker
20 g Loprofin eggeerstatning
40 g vann
100 g smør
165 g Semper lavprotein mel
2 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1.5 ts malt nellik
2 ts malt kanel
1.5 dl Loprofin PKU melk

Tilberedning

1.    Vei inn ingrediensene
2.    Smelt smøret
3.    Visp sammen eggeerstatning, vann og sukker
4.    Bland det tørre for seg
5.    Hell smøret i ”eggeblandingen”
6.    Hell i halvparten av PKU melken og visp godt
7.    Ha i det tørre og bland godt
8.    Tilsett resten av PKU melken og visp godt.
9.    Fordel røren i muffinsformer
10.    Stekes midt i ovn på 180 ° C i 50 minutter. Gjerne 5 minutter ekstra med bare undervarme.
11.    Avkjøkes på rist.