FRILUFT OG TUR
Å kombinere PKU diett med tur ut i skog og mark med overnatting uten kjølemuligheter er fullt gjennomførbart med litt planlegging.
Her er noen tips til mat man kan ha med på tur (hentet fra tips fra PKU’ere på Facebook-gruppen):
- Vakuumpakket glutenfritt brød (har endel enheter)
- Frossent grovbrød pakket i aluminiumsfolie. Tiner sakte og holder seg et par døgn uten å bli tørt.
- Knekkebrød (pakket i pose så de ikke blir fuktige og myke)
- Havregryn (gjerne blandet med lavproteinmel) for å lage havregrøt. Husk sukker og kanel om man liker det!
- Ferdig pannekakemiks til å lage lavprotein pannekaker (Et fint alternativ når andre steker seg egg og bacon til frokost). Ha med det tørre ferdigblandet for seg i en beholder som kan lukkes godt og ristes for å blande røren. Tilsett en pakke med Loprofinmelk, rist godt og lag pannekaker. Ta med litt smør til steking i en lufttett boks. Holder seg uten kjøling et døgn eller to.
- Nugatti, leverpostei-porsjonspakker (Fåes på Ultra og Meny), kaviar-porsjonspakker og annet pålegg som ikke må kjøles.
- Deig til pinnebrød
- Rett i koppen supper (Toro)
- Rett i koppen kakao
- Div ferdigsupper på pose
- Trondheims sodd og Trondheims lapskaus
- Røstipoteter: kok poteter i 10 minutter, rasp opp og vei i små/store kaker, stek
- Potetpølser. Varmes i stekepanne på stormkjøkken eller pakkes i aluminiumsfolie og legges på glør til de er varme