Potetkaker med laksesmak (fiskepinner/fiskekaker)

g gram protein/ 100 g % Phe mg Phe/  g g/enh Mengde gram Enheter
Laksefilet 20 5 % 10 2,5 1 liten filet 100 40,0
Lavprotein. ris, kokt (kok 120g tørr ris) Regnes som fri 300
Potetmel Fritt 26
Loprofinmelk 250 2 pakker 400 1,6
Salt Fritt 1 ts
Kokt potet 1,8 3 % 0,54 46,3 5-6 stk 540 11,7
Smør til steking 1 5 % 0,5 50 40 0,8
Totalvekt farse: Gram; 1406 54,1 Enheter
Steker 27 fiskekaker på 50-55 gram:  2,0 enheter/stk

Fremgangsmåte:

1. Kok poteter og avkjøl
2. Kok LP-pasta etter anvisningene på pakken og avkjøl
3. Legg alle ingredienser(foruten potet) i en hurtigmikser, eller bruk stavmikser, og mos til en fin farse
4. Riv den kalde poteten grovt på et råkostjern
5. Rør ned den revne poteten forsiktig i farsen
8. Stek fiskekakene i rikelig med smør på middels varme

Denne oppskriften egner seg for frysing. Legg matpapir mellom hvis du fryser dem i flere lag. De bør få tine langsomt. Hvis du varmer dem fra fryst tilstand bør de stekes forsiktig i stekepanne eller varmes i ovnen. Varming i mikrobølgeovn går også fint.

Kan serveres med potet/ris/pasta, salat og saus!

Bon appetitt!