Potetkaker med laksesmak (fiskepinner/fiskekaker)
g gram protein/ 100 g | % Phe | mg Phe/ g | g/enh | Mengde | gram | Enheter | ||
Laksefilet | 20 | 5 % | 10 | 2,5 | 1 liten filet | 100 | 40,0 | |
Lavprotein. ris, kokt (kok 120g tørr ris) | Regnes som fri | 300 | ||||||
Potetmel | Fritt | 26 | ||||||
Loprofinmelk | 250 | 2 pakker | 400 | 1,6 | ||||
Salt | Fritt | 1 ts | ||||||
Kokt potet | 1,8 | 3 % | 0,54 | 46,3 | 5-6 stk | 540 | 11,7 | |
Smør til steking | 1 | 5 % | 0,5 | 50 | 40 | 0,8 | ||
Totalvekt farse: | Gram; | 1406 | 54,1 | Enheter | ||||
Steker 27 fiskekaker på 50-55 gram: | 2,0 | enheter/stk |
Fremgangsmåte:
1. Kok poteter og avkjøl
2. Kok LP-pasta etter anvisningene på pakken og avkjøl
3. Legg alle ingredienser(foruten potet) i en hurtigmikser, eller bruk stavmikser, og mos til en fin farse
4. Riv den kalde poteten grovt på et råkostjern
5. Rør ned den revne poteten forsiktig i farsen
8. Stek fiskekakene i rikelig med smør på middels varme
Denne oppskriften egner seg for frysing. Legg matpapir mellom hvis du fryser dem i flere lag. De bør få tine langsomt. Hvis du varmer dem fra fryst tilstand bør de stekes forsiktig i stekepanne eller varmes i ovnen. Varming i mikrobølgeovn går også fint.
Kan serveres med potet/ris/pasta, salat og saus!
Bon appetitt!