Potetpannekaker
Forberedelser: 20 min
Steke/koketid: 15 min
Til 4-6 personer
Phe innhold: 435 mg hele porsjonen (grønnsaker og rømme til serv ikke medregnet)
Phe innhold: 4 porsjoner: 110 mg / porsj.( 4 ½ enheter)
Phe innhold: 6 porsjoner: 75 mg/ porsj. ( 3 enheter )
Ingredienser:
4 bakepoteter (800 g)
3 ts eggeerstatning + 2 ss vann
1-2 små vårløk, finsnittede (50 g), kan sløyfes
3 ss maisenna
2 ss havregryn (20 g)
salt og pepper
Til servering:
tyttebærsyltetøy eller
finsnittet vårløk
finhakket syltede rødbeter
seterrømme
Fremgamgsmåte:
1. Potetene rives grovt. Press overflødig væske ut av potetene med hendene og tørk potetene godt deretter på et kjøkkenhåndkle. Legg over potetene i stor bolle. Tilsett eggreplacer, maisenna, havregryn, evt. vårløk og vann. Rør alt godt sammen.
2. Legg toppede spiseskjeer av blandingen i en godt smurt stekepanne, klapp dem litt flate. Stek dem på middels varme og snu de etterhvert og fortsett å stek til de er gjennomstekt og gyldenbrune på begge sider. Legg dem til tørk på et kjøkkenpapir.
3. Server potetkakene varme, sammen med tyttebærsyltetøy
Litt finsnittet vårløk, finhakkede syltede rødbeter og evt. litt seterrømme vil gjøre kakene litt festlige å servere.