Proteinfri marsipan

Dette er en oppskrift på god, fri marsipan!

Ingredienser:
1 ¼ dl vann
55 g margarin
65 g proteinfritt mel
500 g melis
noen mandeldråper

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet med margarin. Det proteinfrie melet røres i og det kokes til en tykk grøt. Avkjøl så i kjøleskap eller vannbad. Tilsett melis og noen mandeldråper mens man bearbeider deigen med miksmaster i minst 15 minutter til deigen er god å arbeide med. Bruk mer melis om nødvendig.

Til jul kan du lage julegodteri med marsipanen ved for eksempel å ta å rulle en liten runding av marsipan og sette på gelétopper. Konditorfarge kan man også tilsette i marsipanen. Da kan man lage miniutgaver av gulrøtter, griser etc ved hjelp av konditorfargene, dersom man ønsker å få det litt fargerikt blant marsipanen!!

Ellers kan denne marsipandeigen også kjevles ut mellom 2 plastposer til marsipanlokk. Oppskriften er nok til 2 – 3 kaker. Kan fryses!