Riskrem
Denne kan lages uten enheter med fløteerstatning eller med kremfløte hvor man må beregne enhetsinnhold.
Ingredienser:
½ – 1 dl fløteerstatning eller ½ – 1 dl kremfløte
1-2 ss sukker
¼ ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Lag risengrynsgrøt med lavprotein ris eller vanlig ris. Stivpisk fløteerstatning/kremfløte. Smak til med sukker og vaniljesukker. Vend fløten forsiktig i grøten. Husk å regne enheter hvis du bruker vanlig ris. Serveres med rød saus.
Rød Saus til riskrem
Ingredienser:
2 dl sterk rød saft
1 ts potetmel + litt vann
Fremgangsmåte:
Kok opp saften. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann. Trekk kjelen til side og tilsett mel jevningen under omrøring, la sausen få et raskt oppkok under omrøring. Avkjøles.