Skogsgryte
Oppskriften er beregnet til 4 personer. Det er ca 70 g gryterett per enhet!
Ingredienser:
325 g løk (160 mg)
450 g sopp, gjerne ulike typer (215 mg)
200 g gulrot (55 mg)
100 g Creme Fraich (100 mg)
ca 2 ss maizenna
ca 2 ss tyttebær
sukkerkulør, salt, pepper
ca 6-7 dl vann
smør
Total: 530 mg
Serveres med f. eks ris, brød eller poteter.
Fremgangsmåte:
Rens løk og sopp og stek dette i rikelig med smør i 3-4 porsjoner. Krydre med salt og pepper under stekingen. Kok ut pannen mellom hver gang med vann. Tøm det over i en jerngryte etter hvert. Tilsett resten av vannet med ca 2 ss maisenna rørt ut. Rens og skjær gulrøttene i skiver, ha disse i gryta. La alt koke i ca 20 min, rør om av og til. Når gulrøttene nærmer seg ferdig, tilsett 100 g Creme Fraich og ca 2 ss tyttebær. Juster fargen med sukkerkulør og smak til med salt og pepper. La dette koke med den siste tiden.