Smultringer
Ingredienser:
500 g Proteinfritt mel
200 g Farin
110 g Rømme
2 dl PKU-melk
1 ts Kanel
2 ts Kardemomme
1½ ts Hornsalt
3 ts Eggreplacer m/vann (kan sløyfes)
50 g smør
Fremgangsmåte:
Bland 400 g mel og alle de tørre ingrediensene sammen. Smelt smøret og bland det sammen med rømme, PKU-melk og eggreplacer.
Bland alt sammen og rør godt til en jevn deig. La deigen stå kjølig noen timer. Del deigen i 4 emner og kjevle ut ett av gangen. Resten står fortsatt kjølig. Bruk rikelig med mel til utbakingen, kjevle tykt (smultringene hever lite). Sett alle de utbakte smultringene kaldt inntil de skal kokes. Hvis du får ca 50 smultringer, inneholder hver ca 3 mg phe.
Før du setter i gang med kokingen bør du ha lagt i en smultring i den varme fettgryten for prøvekoking. Smultringene freser i gryten når de slippes ned. Ha alltid lokk tilgjengelig til gryten ved smultkoking.