Vårruller
Disse vårrullene passer både for de med PKU og de uten PKU.
Proteininnhold varierer, det finnes risnudler som har veldig lite protein som er lagd med søtpotet. Dette får man tak i på asiatiske butikker, eller andre butikker med godt utvalg.
1 plate med filodeig er ca 1,5 enhet. (Men her må dere regne, dette kan variere avhengig av merke osv)
1 løk
1 gulrot
3 fedd hvitløk
100 gr. Kinakål
1 bunt vårløk
1 ss revet ingefær
1 ss hakket chili
3 ss fiskesaus
6 ss østersaus
2 ts sesamolje
½ lime, press ut saften
100 gr. risnudler
½ dl frisk koriander
Filodeig
Riv løk, hvitløk og gulrot med rivjern. Hakk vårløk i små biter. Fres grønnsakene i stekepanne med litt olje. Tilsett ingefær, chili, fiskesaus, oystersaus, sesamolje og limesaft. Legg risnudlene i kokende vann i tre minutter, bland de stekte grønnsakene med risnudlene og hakk dette til en stuing. Tilsett frisk koriander til slutt, du kan også bruke thaibasilikum i vårrullene.
Avkjøl stuingen, og fordel den likt i filodeig.
Pensle deigen med vann og ikke med egg for at den skal feste.
Vårrullene kan friteres, men det fungerer bra å pensle de med olje og steke de på bakepapir i stekovn på 220 grader i 20 minutter. Snu vårrullene etter 10 min.
Lurer du på hvordan du skal rulle vårruller?