Sommerfuglkake

Spennende sommerfuglkake med en vinge som vanlig sjokoladekake og den andre vingen som PKU sjokoladekake.

Ingredienser:

150 gr margarin
2 dl sukker
300 gr PKU mel
2 ts bake kakao  (6 gr ) =2,5 enh
2 ts bakepulver
1-1,5 dl vann

Fremgansmåte:

Margarin og sukker røres porøst, bland deretter dette sammen med alt det tørre og tilsett vannet litt etter litt.

Hell røren i en smurt springform, stek på 200 grader på nederste rist 30-40 min.

Del kaken i to og sett halvdelene sammen motsatt vei. Deretter pynter du.

Jeg bruker DanSukker sin melisglasur med sjokoladesmak til hele kaken og melisglasuren med jordbærsmak til sommerfuglmønster.

Kaken på bildet består av to halvdeler der den ene er PKU kake og den andre vanlig sjokoladekake. På denne måten kan alle barna spise av samme kake, noe som er veldig stas.

Dette kan man jo også gjøre med andre kaker, f.eks Sjørøverkake hvor man lager en del av sjørøverbåten som PKU kake.