Bergensk fiskesuppe
Fremgangsmåte
- Kutt opp og fres alle grønnsakene i smør.
- Tilsett vann og kok opp, tilsett fløte og kok litt.
- Lag jevnning av smør og hvetemel og melk.
- Tilsett jevningen til suppa og rør godt ut.
- La koke fem min til den tykner litt.
- Kremfløten kan ersattes med matfløte om man synes den blir for fet.
Enheter: Hele suppa gir ca 39 enheter. Hvis suppa veier 3000 g blir det ca 77 g pr enhet.
Ingredienser
170 g løk (2.2 e)
150 g sopp (6.5 e)
130 g gulrot (1.1 e)
240 g sellerirot (4.6 e)
90 g purre (1.7 e)
25 g smør
2 l vann
40 g fiskebuljong (5 e)
3 dl kremfløte (277g) (11.5 e)
2 ss hvetemel (23 g) (5.6 e)
25 g smør
150 g Loprofin PKU-melk (0.6 e)
2 ts sukker
1 ts salt
dill og timian etter smak
2-3 laubærblad