Lapskaus
Lapskaus er en fin middag å starte med for de minste, og den er lett å lage i større mengder å fryse ned til senere.
gram protein /100 g vare | % Phe | g/enh | Mengde | Gram | Enheter | |||
Gulrot | 0,7 | 3 % | 119 | 3-4 stk | 170 | 1,4 | ||
Kålrot | 0,9 | 3 % | 92,59 | En halv | 250 | 2,7 | ||
Sellerirot | 1,6 | 3 % | 52,08 | En halv | 127 | 2,4 | ||
Potet | 1,8 | 3 % | 46,3 | 3-4 stk | 366 | 7,9 | ||
Grønnsaksbuljong, Maggi | 5,4 | 3 % | 15,43 | 1/2 blokk | 5 | 0,3 | ||
Vann | Fritt | 335 | ||||||
Soyasaus, Kikkoman | 10 | 5 % | 5 | 13 | 2,6 | |||
Totalvekt: | 1266 | Totalt: | ||||||
Etter koking/steking | 1064 gram | 17,4 enheter | ||||||
Per 100 g | 1,6 | enheter/100g | ||||||
Porsjon (gram) | 150 | 2,5 | enheter | |||||
1. Kutt grønnsakene i biter | ||||||||
2. Kok opp vann | ||||||||
3. Tilsett buljong og grønnsakene | ||||||||
4. Kok i rundt 30-40 minutter, til grønnsakene er helt møre og det får “lapskaus”-konsistens | ||||||||
5. Vei den ferdige retten og del antall enheter på totalvekten, da får du enhet per gram |