Lapskaus

Lapskaus er en fin middag å starte med for de minste, og den er lett å lage i større mengder å fryse ned til senere.

gram protein /100 g vare % Phe g/enh Mengde Gram Enheter
Gulrot 0,7 3 % 119 3-4 stk 170 1,4
Kålrot 0,9 3 % 92,59 En halv 250 2,7
Sellerirot 1,6 3 % 52,08 En halv 127 2,4
Potet 1,8 3 % 46,3 3-4 stk 366 7,9
Grønnsaksbuljong, Maggi 5,4 3 % 15,43 1/2 blokk 5 0,3
Vann Fritt 335
Soyasaus, Kikkoman 10 5 % 5 13 2,6
Totalvekt: 1266 Totalt:
Etter koking/steking 1064 gram 17,4 enheter
Per 100 g 1,6 enheter/100g
Porsjon (gram) 150 2,5 enheter
1. Kutt grønnsakene i biter
2. Kok opp vann
3. Tilsett buljong og grønnsakene
4. Kok i rundt 30-40 minutter, til grønnsakene er helt møre og det får “lapskaus”-konsistens
5. Vei den ferdige retten og del antall enheter på totalvekten, da får du enhet per gram