Lun høstsuppe

Fremgangsmåte

  • Kutt søtpotet, gulrot og løk i terninger.
  • Lag buljong med terninger i 2 liter vann.
  • Varm olivenolje i en stor kjele og surr løk og hvitløk på medium varme i et par minutter.
  • Ha så i resten av grønnsakene og la surre i noen minutter til. Tilsett så kraften og la koke under lokk i ca 15- 20 minutter. T
  • a kjelen av varmen og bruk stavmikser til suppa har kremet konsistens. Tilsett så creme fraiche og la det få et oppkjøp mens du videre.

Enheter: Hele suppa gir 27.3 enheter. Hvis suppa veier 3500 g blir det ca 130 g pr enhet.

Dryss over tørkede chiliflak. Trenger man å øke innholdet av enheter er litt cashewnøtter godt å ha i, man kan også ha i litt ekstra creme fraiche i enkeltporsjonen.

Ingredienser

640 g søtpotet (14 e)
190 g rødløk (4.2 e)
450 g gulrot (3.8 e)
2 liter vann
120 g creme fraiche (5.3)
45 g maggi kjøttbuljong i terning
1-2 hvitløksfedd
Olivenolje