Potetkaker med fiskeboller
Fremgangsmåte
- Kok poteter og avkjøl
- Kok LP-pasta etter anvisningene på pakken og avkjøl
- Legg alle ingredienser foruten potet i en hurtigmikser, eller bruk stavmikser, og mos til en fin farse
- Riv den kalde poteten grovt på et råkostjern
- Rør ned den revne poteten forsiktig i farsen
- Stek fiskekakene i rikelig med smør på middels varme
Denne oppskriften egner seg for frysing. Legg matpapir mellom hvis du fryser dem i flere lag. De bør få tine langsomt. Hvis du varmer dem fra fryst tilstand bør de stekes forsiktig i stekepanne eller varmes i ovnen. Varming i mikrobølgeovn går også fint.
Kan serveres med potet/ris/pasta, salat og saus!
Enheter: Hele oppskriften gir 27 enheter. Farsen veier ca 1400 g. En kake på 52 g blir 1 enhet.
Ingredienser
100 g fiskeboller (15.4 e)
300 g lapvroteinpasta (ca 120 g tørrvekt)
25 g potetmel
250 g ProZero
1 ts salt
540 g kokt potet (11.7 e)
smør til steking