Potetkaker med laksesmak

Fremgangsmåte

  • Kok poteter og avkjøl
  • Kok LP-pasta etter anvisningene på pakken og avkjøl
  • Legg alle ingredienser foruten potet i en hurtigmikser, eller bruk stavmikser, og mos til en fin farse
  • Riv den kalde poteten grovt på et råkostjern
  • Rør ned den revne poteten forsiktig i farsen
  • Stek fiskekakene i rikelig med smør på middels varme

Denne oppskriften egner seg for frysing. Legg matpapir mellom hvis du fryser dem i flere lag. De bør få tine langsomt. Hvis du varmer dem fra fryst tilstand bør de stekes forsiktig i stekepanne eller varmes i ovnen. Varming i mikrobølgeovn går også fint.

Kan serveres med potet/ris/pasta, salat og saus!

Enheter: Hele oppskriften gir 54 enheter. Farsen veier ca 1400 g. Da kan du lage 25 kaker a ca. 50 g som blir 2 enhet pr stk.

Ingredienser

100 g laksefilet (40 e)
300 g lapvroteinpasta (ca 120 g tørrvekt)
25 g potetmel
400 g Loprofin PKU-melk (1.6 e)
1 ts salt
540 g kokt potet (11.7 e)
smør til steking