Tomatsuppe med ovnsbakte tomater

Fremgangsmåte

  • Del ingrediensene i båter/stor terninger. Hel hvitløk deles i fedd. Tilsett urter, salt og olivenolje.
  • Legg alt i ildfastform eller stekebrett. Stek i ovn på 200 grader i ca. 30 min.
  • Klem hvitløk ut av skallet. Kast skallet. Ha ingrediensene i en gryte og stavmiks til jevn konsistens.
  • Kok opp grønnsaksbuljong med vann og tilsett til grønnsakene til ønsket konsistens.
  • Server med brød med olivenolje og salt stekt i ovn.

Enheter: 9 e. Ca. 100 g suppe pr. enhet. Del totalvekt på enheter for å få eksakt g/pr enhet.

Ingredienser

360 g tomat (6-7 stk) (3 e)
75 g rødløk (1 e)
140 g gulrot (1 e)
185 g potet (4 e)
1 hel hvitløk (fritt)
Timian
Salt
Olivenolje
ca 5 dl vann
1 terning buljong