Lavproteinbrød
Fremgangsmåte
- Varm vannet til ca 37 grader og løs opp gjæren i litt av væsken.
- Tilsett Fiber husk til resten av væsken. Tilsett videre oljen og saltet. Rør om et par ganger, la svelle litt.
- Ha gjæren i blandingen av Fiber husk, olje vann og salt rør om igjen. Tilsett så alt melet.
- Elt alt i kjøkkenmaskin elller lignende på middel hastighet i ca 4-5 minutter.
- Fordel deigen i 2 former. Sett de til heving på et lunt sted.
- La det heve i ca 35-40 min.
- Et godt tips: det er lurt å være nøye med hevetiden så sett ovnen på 225 grader så den er klar i tide. Brødene stekes i 225 grader i 25-30 min på rist, nederste rille.
- Avkjøl brødene. Skjær de i skiver, legg mellomleggspapir i mellom skivene og frys brødene ned i poser.
- En fin variasjon som ikke øker fenylalaninnivået noe av betydning: Tilsett ca 5-7 g linfrø og 5-7 g sesamfrø!
Enheter: Oppskriften gir 2 brød og totalt 8.5 enheter. Del totalvekt på antall enheter for å få eksakt g/pr enhet.
Ingredienser
0,5 l vann
25 g fersk gjær (6.5 e)
ca 25 g olje
1 ts salt
10 g Fiber husk
500 g lavprotein-mel (2 e)