
Pitabrød
Fremgangsmåte
- Ha lunkent vann i en bolle, smuldre i gjæren, tilsett fiberhusk og pofiber og la det hele svelle i ca. 5 minutter.
- Tilsett olje, salt og melet. Elt deigen godt, og dekk den med et håndkle.
- Sett den til heving i ca. ½ time.
- Elt deigen, bruk så lite mel som mulig.
- Del deigen i 3. Deigen trykkes ut på bakepapir på platen. Bruk mel på fingrene, men så lite som mulig. Pass på å få pita brødet så jevnt som mulig i tykkelsen.
- Heves i 15-20 minutter.
- Pensles med PKU-melk 2-3 ganger under hevingen.
- Stekes ved 200 °C i ca 15 minutter.
Enheter: Hele oppskriften gir 5.1 enheter. Det blir ca. 1.7 enhet pr pitabrød.
Ingredienser
4 dl vann
15 g fersk gjær (3.9 e)
1 ss Fiberhusk
2 ss pofiber
1 ss olje
1 ts salt
300 g lavproteinmel (1.2 e)